Published On: 13 Μαΐου, 2024

Μήλος: Οι καλύτερες παραλίες της που θα σε μαγέψουν!

Μήλος παραλίες: Ένας από τους σημαντικότερους λόγους για να επισκεφθεί κανείς το όμορφο νησί των Κυκλάδων! Οι παραλίες της Μήλου παρουσιάζουν ιδιαίτερο γεωλογικό και μορφολογικό ενδιαφέρον, καθώς αρκετές εξ αυτών περιλαμβάνουν σπήλαια και βραχώδη τοπία. Καθώς όμως η Μήλος είναι γεμάτη με ξεχωριστές παραλίες, ετοιμάσαμε για εσένα αυτόν τον οδηγό με τις πιο must προτάσεις!

Μήλος παραλίες: Must επιλογή #1 – Σαρακήνικο

Όταν κάποιος ακούει ‘Μήλος παραλίες’, πιθανότατα η πρώτη του σκέψη πάει στο Σαρακήνικο. Κι αυτό είναι κάτι 100% εύλογο, καθώς πρόκεται για μια παραλία… εξώκοσμη! Ένα σαγηνευτικό ηφαιστειακό μνημείο, που βρίθει ασυνήθιστων σχηματισμών πετρωμάτων και αξίζει στο ακέραιο, τον θαυμασμό και τα φωτογραφικά σου κλικ! Διαθέτει ρηχά γαλαζοπράσινα νερά, τα οποία σκουραίνουν όσο κολυμπά κανείς προς την ανοιχτή θάλασσα. Λίγες απλωτές βαθύτερα, μπορεί κανείς να θαυμάσει τον εντυπωσιακό βράχο και το ναυάγιο, εφόσον διαθέτει μια μάσκα θαλάσσης. Ασφαλώς, το Σαρακήνικο έχει τέτοια άγρια ομορφιά που λόγω των πετρωμάτων του δεν θα μπορούσε να είναι οργανωμένη παραλία. Απλώς κατά το περπάτημά στο πετρώδες τερέν, χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή καθώς είναι αρκετά ολισθηρό. Το Σαρακήνικο είναι μία καρτ-ποσταλική παραλία που δεν αποτελεί τυχαία ένα από τα σήματα κατατεθέν της Μήλου.

Must επιλογή #2 – Παπάφραγκας

Μια ακόμα παραλία που είναι εντελώς διαφορετική από οποιαδήποτε άλλη! Ο Παπάφραγκας είναι ένας κλειστός όρμος με φυσικά σπήλαια και κρυστάλλινα σμαραγδένια νερά που θυμίζει εν πολλοίς πισίνα! Αντικριστά από τον Παπάφραγκα θα δει κανείς τα Γλαρονήσια, τους τρεις εντυπωσιακούς βράχους, τους οποίους κατοικούν μονάχα οι γλάροι. Γενικά καθώς ο Παπάφραγκας είναι περιτριγυρισμένος από βράχια που θυμίζουν… τείχη, κυριαρχεί η αίσθηση της απομόνωσης, παρά την πολυκοσμία!

Μήλος παραλίες: Must επιλογή #3 – Αλογόμαντρα

Μια παραλία κοντά στο λιμανάκι του Αγ. Κωνσταντίνου με ψιλή άμμο και έναν πολύ ασυνήθιστο βράχο σε σχήμα αψίδας. Ο εν λόγω βράχος, είναι το χαρακτηριστικό γνώρισμα της παραλίας ενώ το εντυπωσιακό είναι ότι σε μια άκρη του σχηματίζει κάτι σαν σπήλαιο. Η Αλογόμαντρα είναι ό,τι πρέπει για απομόνωση και χαλάρωση καθώς η γύρω περιοχή δεν διαθέτει καμία υποδομή!

Must επιλογή #4 – Πολλώνια

Τα Πολλώνια είναι μια αμμώδης παραλία με πολλά αρμυρίκια και ρηχά νερά, κάτι που την καθιστά ιδανική για οικογένειες. Είναι οργανωμένη και εύκολα προσβάσιμη και περιλαμβάνει πολλές εγκαταστάσεις εστίασης και πλήθος ξενοδοχείων. Επιπλέον, μπορεί να αποτελέσει τη βάση για εξορμήσεις στην Κίμωλο και τον Πολύαιγο, μέσω τουριστικών σκαφών.

Μήλος παραλίες: Must επιλογή #5 – Αχιβαδολίμνη

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη αμμουδιά του νησιού, με ακτογραμμή 3 χιλιομέτρων, σε απόσταση αναπνοής από τον Αδάμαντα και το αεροδρόμιο. Στα θετικά της, οι γαλαζοπράσινες αποχρώσεις των νερών της και η εύκολη πρόσβαση από τον δρόμο. Στο πάνω μέρος της, συναντά κανείς τον υγρότοπο, ο οποίος ανήκει στο δίκτυο Natura 2000, που είναι σημαντικό καταφύγιο μεταναστευτικών πτηνών.

Η Μήλος και οι παραλίες της σε περιμένουν για ατελείωτες βουτιές και χαλάρωση!

Η Μήλος δεν είναι τυχαία ένας από τους δημοφιλέστερους ελληνικούς θερινούς προορισμούς! Διαθέτει ασυνήθιστες και μοναδικές παραλίες, ιδανικές για κάθε είδους ταξιδιώτη, που μοιάζουν σαν να τους έχουν «φορέσει»… φίλτρα του Instagram!

Επισκέψου τώρα τη μοναδική Μήλο μέσω της Zante Ferries, κλείνοντας τα εισιτήρια σου για το όμορφο Κυκλαδονήσι εδώ.

Σου άρεσε το νέο μας άρθρο «Μήλος: Οι καλύτερες παραλίες της που θα σε μαγέψουν!»;                                                                                      

Μάθε τα πάντα για τα αγαπημένα σου νησιά στο blog της Zante Ferries.